l u t h i e r
Home Luthier Gitare Galerija Audio - Video Kontakt Link

Gitare/Klasične gitare/Lattice

Konstrukcija DRAGANNESHIC Lattice gitara je izvedena tako da objedinjuje karakteristike tradicionalnih gitara i modernih lattice gitara.

Konstrukcija zvučne ploče je izvedena bez upotrebe grafita i epoksi smola, već isključivo od posebno selektovane smreke. Stranice i leđa su izrađeni od punog drveta, a sa posebnim integralnim ukrućenjima postignuta je željena krutost tela gitare. Pri tome, masa gitare je minimalno uvećana.

Ovakav suštinki drugačiji pristup izradi lattice gitara, dakle bez grafita, epoksi smola i laminata, omogućio je objedinjenje zvučnih karakteristika tradicionalnih gitara i modernih lattice gitara.

Tonske karakteristike punog drveta su u potpunosti zadržane pa je ton prirodniji- tradicionalniji, a sa druge strane sustain, glasnost i izbalansiranost izuzetni sto je karakteristika lattice gitara.

Predstavljena je catawey gitara koja ni malo nije izgubila na glasnosti-akustičnosti, što se dešava usled smanjene zapremine rezonatora kao posledica cataweya, već naprotiv. Takođe ima urađen i sound port, koji pažljivim uklapanjem u celokupnu konstrukciju instrumenta, dodatno otvara-širi ton.

Uz kombinaciju sa izdignutim vratom i povećanim negativnim uglom podiže performanse instrumenta na viši nivo.

Lattice - catawey